دسته بندی : عمومی

اغلب اداویه‌ها برای هر شخصی مفید نیست و امکان دارد موجب حساسیت در شما شود اما زردچوبه تنها ادویه‌ای است که نه تنها ضرری برای کسی ندارد مفید هم هست. پژوهش‌های معتبر بیان می‌کند که زردچوبه فواید بسیاری برای بدن و حتی ذهن انسان دارد. بعضی از اشخاص زردچوبه را زعفران هندی یا ادویه طلائی می‌نامند. زردچوبه گیاهی است که در آسیا و آمریکای مرکزی تولید می‌شود. پودر زردچوبه که ما در منزل به عنوان ادویه از آن بهره می‌بریم در حقیقت پودری است که از آسیاب کردن ریشه‌های این گیاه حاصل می‌شود. ماده فعال موجود در این گیاه کورکومین (Curcumin) نام دارد. بیشتر خاصیت زردچوبه در واقع به علت وجود این ماده فعال شگفت‌انگیز است. در ادامه مهم‌ترین خواص زردچوبه آشنا خواهید شد.

زردچوبه

ضدالتهاب

در پژوهش‌های گوناگون، کورکومین، یک ماده قوی در زردچوبه است که قادر است تورم بدن را کاهش دهد. یکی از روش‌های فزونی مصرف این گیاه، افزودن آن به غذاها در زمان آشپزی است، که به احتمال زیاد است قبلاً انجام می‌دادید. شما قادرید دمنوش زردچوبه را هم بنوشید. طرز تهیه‌ای دمنوش خوشمزه به این صورت است که چهار فنجان آب و یک قاشق چای خوری زردچوبه را بجوشانید. همینطور می‌توانید با اضافه کردن لیمو یا عسل به آب، مزه‌اش را بهتر کنید.

آنتی اکسیدان موجود در زردچوبه

این گیاه خواص بسیاری برای بدن انسان دارد یک از آنها که به ازبین بردن رادیکال‌های آزاد، کنترل پراکسیداسیون و کم کردن پیچیدگی‌های آهن معروف است. که تمامی این‌ها نتیجه مستقیم ویژگی‌های آنتی اکسیدان آن هستند و نه تنها زردچوبه، چه‌بسا ولو روغنش نیز خواص آنتی اکسیدانی‌اش را دارد. در پژوهش‌های دیگر که بر روی موش‌ها صورت گرفته، این گیاه قادر بوده از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به دلیل خواص آنتی اکسیدانی آن پیشگیری کند.

زردچوبه

مغز و اعصاب

کورکومین که در این ادویه وجود دارد قادر است تجدید حیات سلول‌های مغزی را هم فزونی بخشد. آروماتیک – تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در این گیاه است که قادر است رشد سلول‌های بنیادی عصبی در مغز را تا ۸۰ درصد فزونی بخشد. کورکومین موجود در این گیاه قادر است به درمان افسردگی، دیسکینزی ناخوشایند (اختلال در حرکت داوطلبانه) و نوروپاتی دیابت کمک می‌کند. در پژوهش‌های دیگر حیوانات، کورکومین هم اثرات سودمندتری درمقایسه با استرس مزمن به نمایش گذاشته بود.

بیماری‌های قلبی

ویژگی‌های آنتی اکسیدانی در این گیاه به خصوص درباره‌ی دیابت، تحت حفاظت قلبی قرار دارند. کورکومین که در زردچوبه وجود دارد به کم شدن میزان کلسترول بد خون کمک شایانی می‌کند بنابراین احتمال سکته قلبی را پایین می‌آورد.

زردچوبه

پیشگیری از سرطان

کورکومین خاصیت ضدسرطانی را در تحقیقات گوناگون نشان می‌دهد. درحقیقت، در کشورهایی که هر روز تقریبا صد تا دویست میلی گرم زردچوبه استفاده می‌کنند، امکان مبتلا شدن به سرطان در آن‌ها کمتر است. در بعضی از بیماران سرطانی که از این گیاه بهره برده‌اند، ایجاد تومور کاهش یافته است. در بعضی موارد دیگر، مواد شیمیایی سیستم ایمنی که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، بیشتر متمرکز شده‌اند.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.