دسته بندی : عمومی

به‌وجود آمدن تنوع در بازار فرآورده‌های غذایی و جذب مشتری‌های افزون‌تر، موجب شده رونق تولید فرآورده‌های گوناگون با مزه‌ها و شکل‌های متمایزی مثل اقسام اسنک‌‌‌ها، هر روز بیشتر و بیشتر شود! به نظر شما این اسنک‌های گوناگون چگونه تولید می‌شوند؟ اصلا چه تمایزهایی با یکدیگر دارند و آیا بعضی از آنها، بهتر از بقیه‌اند؟ در ادامه به تمامی این سوالات پاسخ داده خواهد شد.

اسنک

مواد تشکیل‌دهنده

مواد اولیه اسنک‌ها که به بازار عرضه می‌شود کم‌و‌بیش یکی است. اغلب اسنک‌ها از آدر ذرت و یکسری‌ها هم از پودر سیب‌زمینی (به غیر از چیپس که از ورق‌های سیب زمینی درست می‌شود) تهیه می‌گردد.

تمایز در مزه و ظاهر اسنک‌ها گوناگون

تمایز در مزه اسنک‌ها به ادویه‌ها، رنگ‌ها و اسانس‌های گوناگون استفاده شده در آنها بازمی‌گردد و این مسئله هم قادر نیست موجب برتری بعضی اسنک‌ها به اقسام دیگر شود. کارخانه‌ها و تولیدکنندگان جهت تولید اسنک‌های گوناگون، از قالب‌های متمایز نیز بهره می‌برند تا با ایجاد تمایز و تنوع در شکل نهایی فرآورده، بتوانند نظر مشتری‌های گوناگون خود را با هر نوع سلیقه‌ای جلب کنند.

آیا در تولید تمامی اسنک‌ها از روغن استفاده می‌شود؟

تقریبا بله، یعنی اقسام اسنک‌ها برای اینکه بتوانند حالت ترد پیدا کنند و به حد لازم هم خوش طعم و شکننده باشند، بایستی در روغن زیاد سرخ شوند. سرخ کردن اسنک، پس از انجام فرمولاسیون مورد نیاز روی مواد اولیه و تولید و فرم دهی خمیر آن انجام می‌گردد. به‌طورمعمول ادویه‌ها را هم پس از قالب زنی خمیر قبل از سرخ کردن، روی آن می‌پاشند تا مزه ادویه خاص، بیشتر و بهتر احساس شود. شیوه‌ی تولید اغلب اسنک‌های موجود در بازار، تا حد بسیاری شبیه هم است.

تنها تمایزی که شاید بتوان به آن اشاره کرد، بهره بردن از سرخ کن‌های متمایز جهت سرخ نمودن این اسنک‌ها است. یعنی امکان دارد شیوه و وسیله مورد استفاده جهت سرخ نمودن اقسام اسنک در بعضی از کارخانه‌ها، به نوعی باشد که روغن اندک‌تری جذب فرآورده نهایی شود. اغلب اشخاص قادرند با توجه به مزه بهتر اسنک‌هایی که روغن اندک‌تری جهت سرخ نمودن آنها بهره برده شده است، متوجه کیفیت برتر محصول بشوند.

آیا پفک‌ها سرخ می‌شوند؟

خیر سرخ نمی‌گردند. جهت آماده سازی پفک، خمیر آن را اکسترود می‌نمایند و با شیوه مخصوصی موجب به وجود آمدن بافتی منفذدار و پفکی در آن می‌گردند. بعد سس مخصوصی از مواد گوناگون مثل رنگ، نمک، اسانس، ادویه، پودر پنیر و غیره درست می‌کنند و با این سس، روی خمیر متخلخل و ترد پفک را می‌پوشانند. خود پفک بدون سس که از آرد ذرت درست می‌شود، ماده‌ای تماما بی رنگ و بو است و جهت بازار پسند شدن، به سس مخصوص احتیاج دارد.

آیا عبارت تنوری به معنای حذف کامل روغن از روند تولید است؟

بعضی اسنک‌ها در روغن بسیار زیادی غوطه‌ور می‌شوند و بعضی دیگر مثل اقسام تنوری آنها، با میزان اندکی روغن که رویشان پاشیده یا اسپری می‌گردد، درون فر یا تنورهای ویژه قرار می‌گیرند. در حقیقت، سیستم تولید اسنک‌ها با هم تمایزهایی دارد و این تمایزها مثل تمایز در شیوه سرخ نمودن فرآورده، می‌تواند اثر قابل توجه‌ای بر مزه نهایی‌شان داشته باشد. به طور معمول خود مشتری‌ها متوجه این تحول مزه خواهند شد و با توجه به ذائقه خودشان، اسنک تهیه خواهند کرد.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.