دسته بندی : عمومی

این جویدنی خوشمزه طرفداران بسیاری دارد که هم قادر است جویدن آن برای سلامت دندان و دهان شما سودمند باشد هم مضر. این موضوع مربوط به نوع آدامسی که مصرف می‌کنید می‌شود. با ما همراه باشید تا با مشخصات آدامس سودمند آشنا باشید.

در دیرباز تنها آدامس‌های شیرین به بازار عرضه می‌شد و چیزی به اسم آدامس فاقد قند، در بازار نبود. مصرف از این گونه آدامس خیلی مخرب و دائم جویدن آن موجب از میان رفتن سلامت دهان و دندان می‌گردد. اکنون اقسام آدامس‌های فاقد قند به بازار عرضه می‌شوند که خیلی هم محبوب هستند.

چنانچه در ترکیبات این خوراکی جذاب از شیرین کننده‌هایی همانند آسپارتام، مانیتول، زایلیتول و سوربیتول بهره برده شود، آدامس فاقد قند نامیده می‌شود. اگرچه این گونه از آدامس‌ها را بدون قند می‌نامند ولی در ترکیباتی که گفته شد، همگی شیرین کننده‌های مصنوعی هستند.

آدامس

اثرات مثبت جویدن این خوراکی خوشمزه

چنانچه آدامسی که مصرف می‌کنید، عاری از قند باشد و از شیرین کننده‌های زیان آور در تولیدش بهره برده نشده باشد، در فزونی سطح بهداشت دهان و دندان‌هایتان تاثیرگذار هستند. در ادامه علت‌های اثبات این ادعا را با شما مطرح می کنیم.

معطرشدن دهان

نخستین دلیل آن معطر شدن محیط دهان است. به دلیل وجود طعم دهنده‌های گوناگون در ترکیبات آدامس، جویدنش موجب خوش بو شدن دهان می‌شود.

پیشگیری از خرابی دندان‌ها

یکی از فواید جویدن آدامس فاقد قند برای دندان‌ها پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها است. چنانچه بعد از صرف هر وعده تا نیم ساعت این گونه آدامس را بجوید، سطح قند موجود بر روی دندان‌ها تا ۵۰% کاهش می‌یابد. یکی از علت‌های کاهش احتمال پوسیدگی دندان‌ها، همین مورد است.

فزونی ترشح بزاق دهان

جویدن آدامس موجب ترشح بزاق دهان شده و این موضوع، اسیدهایی که جهت هضم غذا در دهان تولید می‌شوند را رقیق می‌کند. هر ماده‌ای که موجب فزونی ترشح بزاق دهان شود، قادر است همان کار خود شویی دهان را درپی داشته باشد. این مورد در مورد بیمارانی که به دلایلی از یک طرف دهان خود قادر نیستند استفاده کنند، بسیار کمک کننده خواهد بود. زیرا که در آن بخش از دهان، تجمع پلاک و باکتری بالا است.

آدامس

افت اسیدیته دهان

همانگونه که بیان شد، از موردهای دیگر موثر بودن این خواراکی خوشمزه بر روی سلامت دهان و دندان می‌شود به فزونی ترشح بزاق دهان اشاره کرد. این فزونی، تا ده برابر بوده بنابراین موجب افت اسیدیته محیط دهان می‌گردد. کاهش اسیدیته، یکی از عامل‌های خود شویی محیط دهان است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.