دسته بندی : عمومی

تنقلات ایرانی

در ایران با توجه به وضعیت جغرافیایی، خاک حاصلخیز و از همه مهمتر ۴ فصل بودنش تنقلاتی که از دل طبیعت به دست می‌آید بسیار است. همین طور هر یک از شهرها دارای اقلیم و آب و هوای خاصی هستند باعث شده تا تنوع بسیاری در تنقلات و غذاهای خود داشته باشیم. به طور معمول تنقلات نخستین آیتم جهت دورهمی‌های خانوادگی است. در این مطلب می‌خواهیم این تنقلات اصیل ایرانی را معرفی کنیم.

تنقلات

شیرینی‌های سنتی

یکی از نوشیدنی‌های گرم و مورد علاقه‌ی مردم ایران چای است که همه سنین به آن علاقه دارند. چای به علت طعم تلخ و گسی که دارد به‌طور‌معمول با یک شیرینی نوش جان می‌شود و شاید این یکی از علت‌هایی باشد که تنوع شیرینی‌ها و تنقلات شیرین در کشورمان بسیار زیاد است.

  • شکرپنیر و نقل: به‌طورمعمول جزء نخستین گزینه‌های ما زمان صرف چای شکرپنیر و یا نقل است. این دو شیرینی از محلول غلیظ شکر و آب تهیه می‌شود که به آن طعم‌دهنده‌هایی مثل هل، پسته، نارگیل و گل محمدی و خیلی از طعم‌های دیگر به آن افزوده می‌شود. عالی‌ترین شکرپنیر در بجنورد و بهترین نوع نقل را از مشهد می‌توانید خریداری کنید.
  • سوهان: یکی دیگر از شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار سنتی ایران سوهان است. این شیرینی به علت اینکه با سبوس گندم درست می‌شود حاوی خواص بسیار زیادی می باشد. سوهان در شکل‌ها و طعم‌های گوناگون و مغزهایی مثل پسته و بادام درست می‌شود. اصالت این شیرینی به شهر قم بازمی‌گردد و اکنون یکی از سوغات پرطرفدار و معروف این شهر می‌باشد.
  • پشمک: اغلب ایرانی‌ها شیرینی‌های خوش مزه شهر یزد را می‌شناسند. پشمک یکی از معروف ترین شیرینی‌های این شهر به حساب می‌آید که محبوبیت بسیاری دارد و این موجب شده که امروزه این شیرینی در شکل‌ها مزه‌های گوناگونی به بازار عرضه شود.
  • گز: گز اصفهان هم یکی دیگر از خوراکی‌های خوشمزه و محبوب است که هواداران بسیاری دارد که پرطرفدارترین مدل آن گزانگبین است.

آجیل و خشکبار

اغلب ما تمایلی زیادی به خوراکی‌های شیرین نداریم و یا به علت بیماری‌های خاص امکان مصرف از خوراکی‌های شیرین و چرب مانند سوهان را نداریم. به همین علت می‌توانیم خوراکی‌هایی برگزینیم که شیرین بوده اما ضرری نداشته باشند و برای همه از جمله بیماران دیابتی مفید باشد.

  • آجیل مخلوط شیرین: آجیل شیرین همان آیتم متناسبی است که طرفداران طعم شیرین که در مصرف شکر محدودیت دارند قادرند آن را برگزینند. خشکباری مانند کشمش، انجیر خشک، توت خشک، خرمای خشک و اقسام گوناگون چیپس میوه یک آیتم ایده آل برای همه است.
  • تخمه‌ها:  تخمه جذاب‌ترین خوراکی در دورهمی‌های ایرانی است. هنگامی که می‌خواهید یک فیلم سینمایی را جوار خانواده یا دوستان ببینید و یا در هنگام پخش مسابقه‌های ورزشی زنده، همواره نخستین گزینه ما یکی از اقسام گوناگون تخمه است. شاید علت این انتخاب تنوع بسیاری است که این دانه‌ی خوشمزه و مقوی دارد و همه سلیقه‌ها را دربرمی‌گیرد. این دانه به علت مواد مقوی و املاح معدنی بسیاری که دارد یکی از بهترین گزینه‌ها برای دورهمی‌ها است و یکی از خوراکی‌های خیلی سالم به حساب می‌آید.
  • آجیل مغز مخلوط:  اقسام مغزها مانند پسته، اقسام بادام، فندوق و گردو اثر زیادی بر روی سلامت بدن دارند. یکی از مزایای آنها بالا بردن قوای بدنی است و از این رو عالی‌ترین میان وعده جهت کودکان و همین طور افرادی است که ورزش می کنند. این نوع آجیل هم به صورت خام و هم شور و تف داده وارد بازار می‌شود.
تنقلات ترش

یکی از مزایای خوارکی‌های ایرانی این است که کل سلیقه‌ها را با هر ذائقه‌ای دربرمی‌گیرد. ولو افرادی که طرفدار ترشی هستند و مزه ملس را دوست دارند نیز گزینه‌های زیادی خواراکی‌های ایرانی وجود دارد.

  • قره قروت: قره قروت یکی از محصولات لبنی به حساب می‌آید و در واقع آن را از آب ماست یا دوغ درست می‌شود، بدین شکل که آب دوغ یا ماست را آن قدر می‌جوشانند تا به شکل جامد درآید به همین علت حاوی کلسیم خیلی زیادی است که قادر است برای اشخاص مبتلا به پوکی استخوان مفید باشد.
  • لواشک: لواشک عصاره‌ای از تلفیق میوه‌های ترش و شیرین است که کارشناسان تغذیه به آن کنسانتره می‌گویند. درحقیقت لواشک تلفیق از پوره‌ی میوه‌های خشک شده است و این خشک شدن یک شیوه سنتی جهت ماندگاری افزون‌تر مواد غذایی می‌باشد.
  • آلبالو و آلو خشک: آلبالو و آلو خشک دو میوه‌ی خشک شده‌ی ترش هستند که خاصیت بسیاری را دارا می‌باشند. این دو میوه‌ی تابستانی برای اینکه در مابقی فصول هم قابل دسترسی باشند خشک شدند تا مانگاری بالایی داشته باشند.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.