سیر و پیاز خواص بسیار زیادی دارند و برای سلامتی بسیار مفید هستند ولی به خاطر بویی که دارند نمیتوانیم همیشه در همه جا میل کنید. دیگر نیاز نیست پس از میل کردن سیر و پیاز دلواپس بوی بد دهان خود باشید؛ این سری میتوانید بدون خجالت و به آسانی با دیگران حرف بزنید، ولو چنانچه سیر و پیاز خورده باشید. در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه میتوانید بوی بد دهانتان را از بین ببرید. مواد مهمی که باعث بوی بد سیر در دهان میشود عبارتند از: آلیل متیل سولفید، آلیل متیل دی سولفید، آلیل مرکاپتان، دی آلل دی سولفید، دی متیل دی سولفید و متیل مرکاپتان و مقادیر جزئی دی متیل سلنید. مابقی ترکیبات گوگرد هم هنگامیکه آلیسین سیر در معده و کبد شکسته میشود، تولید میگردند.
یکی از مواردی که بوی بد سیر را از بین میبرد و معمولا دردسترس است لیمو ترش است. خوردن لیمو ترش در رفع بوی سیر تاثیرگذار است. اسیدی که در این میوه وجود دارد، اثر آلینیناز را ازبین میبرد، آلینیاز، آنزیمی است که هنگام خرد کردن سیر تولید میشود و موجب ایجاد بوی ناخوشایند آن میشود.
اگر با طعم این ادویه مشکلی ندارید و تندی آن اذیتتان نمیکند یکی دیگر از شیوههای رفع بوی بد پیاز و سیر است. نصف قاشق مرباخوری خردل بردارید و آن را از درون دور دهان خود بمالید و ۱ دقیقه بعد آن را تف کنید. سپس یک نصف قاشق چایخوری دیگر خردل بردارید و بخورید. خردل داخل معدهتان میشود و بو را در بدنتان از بین میبرد.
یکی از نوشیدنیهایی که بوی بد سیر و پیاز را از بین میبرد و راحت قادرید سیر و پیاز بخورید، چای سبز است. این نوشیدنی حاوی پلی فنول هست، مواد شیمیایی گیاهی که موجب خنثی شدن ترکیبات سولفوری آزاد شده در سیر و پیاز میگردند. آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز هم جهت مقابله با بوی بد سیر و پیاز تاثیرگذار هستند. شیر هم جهت مقابله با بوی بد دهان خیلی تاثیرگذار است. شیر، بوی بد دهان را کم میکند. آب لیمو شیرین، لیمو ترش، گریپ فروت و قره قوروت مثل اغلب نوشیدنیهای غیر الکلی در کم کردن بوی نامطبوع سیر و پیاز تاثیرگذار هستند.
یکی از سریعترین و راحتترین راهها، جویدن آدامس نعنایی یا دارچینی است. طعم نعنایی یا دارچینی آدامس بوی بد سیر و پیاز را از بین میبرد. اگر نگران کالری آن هستید بهتر است آدامس بدون قند (دارای زایلیتول) مصرف کنید.
ارسال دیدگاه