اگر تمایل ندارید در فصول سرد از گوجه گلخانهای استفاده کنید بهتر است از خشک شده آن استفاده کنید. در قدیم یکی از شیوههای نگهداری مواد غذایی خشک کردن آنها بود. که گوجه فرنگی خشک شده یکی از آنها است که مزه عالی هم دارد. برای این کار بهتر است که مقدار زیادی گوجههای تازه و در فصل م هستند را خریداری نمایید و خشک نمایید. پودر گوجه فرنگی خشک شده خیلی خوش مزه و فوق العاده مفید است. از این پورد خوشمزه میتوانید در سالادها، خورشها، سسها و سوپها استفاده کنید و مزه عالی به غذای خود بدهید. در ادامه با انواع روشهای خشک کردن گوجه آشنا خواهید شد.
خشک کردن موادغذایی در زیر نور خورشید، بسیار رایج و از قدیم الایام بوده است. اغلب مردم بیشتر تمایل دارند از این روش به جای فر استفاده کنند. قند موجود در گوجه فرنگی، موجب میگردد که به خوبی با این شیوه خشک شوند. در دمای ۳۲ درجه سانتیگراد و روزهای خشک و گرم جهت این کار مناسبتر هستند. برای این کار بهتر است از یک صفحه پنجرهای سیمی استفاده کنید و آن را بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا هوا از زیر آن عبور کند. خشک کردن گوجه فرنگی در مقابل آفتاب ۲-۴ روز زمان میبرد، چهبسا باز هم این موضوع به میزان گرمای هوا در این چند روز بستگی دارد.
گوجههایی را که نه خیلی بزرگ هستند نه خیلی ریز را بشوئید و از وسط نصف کنید. در بین هر یک از قسمتها با کارد یک علامت ضربدر بکشید و سپس با فشار انگشتان اندکی وسط برش را بالا بکشید تا گوشت بیشتری از گوجه بیرون بزند. گوجه فرنگی نصف شده را در کنار هم روی پنجرهی سیمی قرار دهید و سپس آن را در سینی فر قرار دهید. برای خوش مزهتر شدن روی گوجه فرنگیها اندکی نمک بپاشید.
چند دقیقه صبر کنید تا نمک آب گوجهها را بیرون بکشد و سپس گوجهها را برگردانید. حال سینی را در فر با دمای شصت الی هشتاد درجهی سانتیگراد یا ۱۵۰ – ۱۷۵ درجهی فارنهایت به مدت هشت الی دوازده ساعت قرار دهید. در فر را اندکی باز نگهدارید. وقتی که گوجهها تقربا نصف حجم اولیه میشود آمادهاند، ولی هنوز هم نرم هستند. حالا زمان آن رسیده است که آنها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید در همان حالت روی پنجرهی سیمی خنک شوند.
گوجههای خنک شده را درون ظروف استریلیزه قرار دهید و در آنها را ببندید و طروف را درون یخچال بگذارید. برای نگهداری طولانی مدت میشود ظروف را درون فریزر قرار داد. فقط جهت فریز کردن گوجهها از ظروف کوچکتر بهره برید و سپس برروی هر یک اندکی روغن زیتون بریزید و بگذارید مدت یک هفته در یخچال بمانند، بعد درون فریزر قرار دهید. با آنها را پس از خشکشدن پودر نمایید و در غذاهای خود استفاده کنید.
بهره بردن از سولاردوم یک شیوه راحت و سریع جهت خشک کردن است، برای این منظور مطابق دستور زیر عمل کنید:
گوجهها را با فاصله از همدیگر در سولاردوم بگذارید و جهت جمع آوری آب گوجهها زیر آن یک ظرف قرار دهید. سولاردوم را به مدت پانزده دقیقه روی دمای بالا قرار دهید. پس از پانزده دقیقه، در سولاردوم را باز نمایید و گوجهها را زیر و رو نمایید و آب جمع شده در ظرف را درون ظرف دیگر بریزید. دوباره سولاردوم را با دمای بالا روشن کنید، اجازه دهید گوجهها به مدت ده الی پانزده دقیقه درون آن باقی بمانند تا خشک شوند. گوجهها را از سولاردوم بیرون کنید و سی دقیقه صبر کنید تا کاملا سرد شوند.
ارسال دیدگاه