تمامی انسانها در زندگی هدفهایی را دنبال میکنند که برخی از این هدفها خیلی ارتباطی به هم ندارند، اما مایل هستیم در مسیر همه آنها گام برداریم. از طرفی مشغلههای زندگی و کمبود وقت به ما کمتر این اجازه را میدهند که به راحتی برای تمامی این اهداف گام برداریم.
هر انسانی در زندگی برای هر کاری اولویت بندی دارد. اولویت بندی اهداف هم کار دشواری است و هم در صورت انجام ندادن آن، دلسردی و ناامیدی را به زندگی خود راه میدهیم. پس بهتر است جهت آنکه بتوانیم برنامهی زندگی خود را مدیریت نماییم و از اظطراب و استرس به دور باشیم، هدفهایمان را اولویت بندی کنیم.
زمانی که فهرست خود را اولویتبندی میکنید، درمییابید که چه کاری را بایستی انجام دهید و پس از آن چه کاری را بایستی بکنید. از این که بگذریم، زمانی که کارهایتان را اولویت بندی میکنید، درمییابید که کدام کار واجبتر و کدام کار از اهمیت اندکتری برخوردار است.
با این که فراگیری اولویت بندی به تنهایی نیاز به یک سری آموزشهای جداگانه دارد اما یک تعریف کلی از آن را به شما میگویم تا بهتر بدانید به چه علت بایستی در هدف گذاریهای خود اولویت بندی داشته باشید. به موارد زیر دقت کنید:
این که شما دانش این را داشته باشید که زمانیکه قصد دارید ماشینی را در قالب یک هدف برای خود برگزینید اما حتی با دارا بودن شرایط خرید، رسیدن به آن را به گونهای آگاهانه به تاخیر بیاندازید نوعی اولویت بندی است.
این که بعد از دست یافتن به یک هدف قادر باشید هرچه سریعتر هدف آتی خود را به نوعی هوشیارانه برگزینید نوعی اولویت بندی در هدف گذاری محسوب میشود.
این که قادر باشید هدفی را برای خود تعیین کنید که دست یافتن به آن بهتر و مشقت اندکتری داشته باشد و از سویی مسیر را جهت اغلب هدفهای دیگر هموار کند گونهای اولویت بندی در هدف گذاری است.
تصور کنید برای دست یافتن به زندگی مطلوبتر این موردها هدفهای شما هستند: خرید ملک، خرید ماشین، خریداری وسایل بهتر برای منزل، خرید وسایل شخصی و تجهیزات برای مسافرت. حال بایستی بیاندیشید کدام مورد از همه واجبتر است، کدام هدف بزرگتر است و اثر بیشتر برروی زندگی شما میگذارد؟ روی آن اهداف که برایتان مهمتر هستند فوکوس کنید.
– هدفهای خود را یادداشت کنید.
– روبهروی هر یک از هدفهای اصلی خود وقت و زمان مشخصی بنویسید.
– مانعهایی را که جهت دست یافتن به هدفتان بایستی با آنها مواجه شوید، شناسایی کنید.
– ۳ مورد از هدفهای خیلی مهم را برای خود برگزینید.
– بدانید که شما چرا قصد دارید به این هدفها دست یابید.
– هدفهایی را که مهم هستند را براساس یک برنامه زمانی مشخص اولویت بندی نمایید.
– هدفها و مبادرات خود را در جایی که قابل رویت است، به نمایش بگذارید.
– آنها را اجرا نمایید.
– هر روز فقط برروی اصلیترین کار همان ۱ روز فوکوس کنید این کلید مدیریت زمان است.
– پیگیری پیشرفت هدفها.
ارسال دیدگاه