اغلب مردم علاقه خاصی به میوههای ترش دارند و از اینگونه میوهها در غذاها نیز استفاده میشود. تمر هندی درختی گرمسیری است. این گیاه از گروه پروانهداران و زیرمجموعه ارغوانیان هستند. محل رویش این گیاه مناطق استوایی قاره آفریقا است. میوه این درخت به شکل لوبیایی درشت و قهوهای و طعم ترش و سرشار از قند است. تمر هندی در میان اهالی ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان به حساب میآید .تمر هندی درختی است بلند و مرتفع که نخست در هند و آفریقای شمالی میروییده است اما اکنون به علت موردهای استفاده بسیار در بیشتر نواحی گرم هم کشت میشود. درخت این میوه خیلی آرام رشد میکند و عمر درازی دارد. این گیاه بهعنوان گیاه بینیاز از پروتئین و اسیدهای آمینه الزامی بدن، بهویژه غلات و همینطور کربوهیدرات جهت انرژی و مواد معدنی مثل پتاسیم، فسفر، کلسیم، ویتامین سی، ویتامین ای و آهن در صنعت دارویی و غذایی مقام ویژهای پیدا کرده است.
به جزء موراد ذکر شده، مادههای نیرومند دیگری مثل ویتامین سی، ویتامین کا، ویتامین ب۶، فولات، ویتامین ب ۵، مس و سلنیوم در این گیاه یافت میشود.
بعضی از برترین مزایای آن، پایین آمدن وزن، محافظت در مقابل سرطان و فزونی سلامت دستگاه گوارش هستند. تمر هندی با دارا بودن ویتامینهایی مانند ویتامین C، آنتی اکسیدانهایی مانند کاروتن و مواد معدنی مانند منیزیم و پتاسیم، بسیار مقوی است.
در طب کهن ایران تمرهندی حاوی طبع سرد و خشک است و باور داشتن خوردن تمر هندی موجب پائین آمدن تب شده و به هضم غذا کمک میکند. این میوه بهترین گزینه برای ازبین بردن عطش است. مواقعی که مدام تشنه میشویم و هرچی آب میخوریم باز هم عطشمان از بین نمیرود این میوه خوشمزه بهترین گزینه برای خنک کردن بدن بوده و جهت رفع کردن تشنگی نیز تاثیرگذار است. بهترین روش مصرف این میوه استفاده از آن به عنوان نوشیدنی است. نوشیدنی تمر هندی یکی از نوشیدنیهای عربی خنک است و طعمی ترش دارد که مسلمانان کشورهای عربی به طور معمول در ماه مبارک رمضان آن را جهت برطرف کردن تشنگی خود بهره میبرند. البته از آبنباتهایی با طعم تمر هندی نیز میتوانید استفاده کنید.
ارسال دیدگاه