دسته بندی : عمومی

اگر جزء آن گروه از افراد هستید که مزه ملس را دوست دارید این میوه خوشمزه و هیجان‌انگیز مورد علاقه شما خواهد بود. تمر هندی، به‌دلیل مزه ترش و شیرینی که دارد طرفداران بسیاری دارد. این میوه‌ در نواحی گرمسیری یافت می‌شود. از این میوه خوشمزه در سراسر جهان در انواع غذاها و آبنبات‌ها بهره برده می‌شود و خواص دارویی بسیاری دارد. چنانچه تمایل دارید بدانید  و چه خواصی برای سلامتی دارد با ما همراه باشید.

بهبود دستگاه گوارش با تمر هندی

این میوه خوشمزه مدت‌های بسیاری است که به‌عنوان ضدیبوست طبیعی شناخته می‌شود. وجود فیبرهای غذایی فراوان در این میوه، موجب این خصوصیت شده است. مصرف تمر هندی به صورت میوه یا ادویه، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد. وجود فیبر فراوان موجب می‌گردد که با میل کردن این میوه، مدفوع بهآسانی از دستگاه گوارش دفع شود.

این میوه یک مادهٔ صفراوی است؛ یعنی موجب می‌گردد غذا سریع‌تر و آسان‌تر هضم شود. فیبر موجود در این میوه، گوارش غذا را آسان می‌کند. همهٔ این خصوصیات دست به دست هم می‌دهند تا تمر هندی، خصوصیات ضدیبوستی داشته باشد. این میوه برای افرادی که یبوست مزمن دارند، خیلی سودمند است. جالب اینجا است که فیبر از شل شدن بیش‌ازحد معمول مدفوع هم پیشگیری می‌کند. یعنی این میوه در عین حال که داروی یبوست است، جهت درمان اسهال مزمن هم مفید است.

تمر هندی

سلامت قلب

پژوهش‌هایی که نتایج آن در ژورنال غذا و سم‌شناسی به ثبت رسیده است، نشان می‌دهد که تمر هندی بر پایین آمدن فشار خون و کلسترول خون تاثیرگذار است. فیبر موجود در این میوه یکی از اصلی‌ترین عواملی است که بر پایین آمدن کلسترول موثر است. فیبر، کلسترول‌ها LDL اضافه را از رگ‌ها و شریان‌ها دور می‌کند.

پتاسیم موجود در این میوه، مسئول پایین آمدن فشار خون است. پتاسیم یکی از موادی است که موجب اتساع عروق و پایین آمدن استرس وارد بر سیستم قلبی عروقی می‌شود. میزان زیاد ویتامین C هم از دیگر عوامل تاثیرگذار در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی است. ویتامین سی نوعی آنتی‌اکسیدان است که اثر رادیکال‌های آزاد در بدن را کاهش می‌دهد. رادیکال آزاد، نتیجه‌ٔ سوخت‌وساز سلولی است و از عوامل مخربی است که با بیماری‌های قلبی و مابقی بیماری‌ها در ارتباط است.

بهبود گردش خون

این میوه منبع غنی از آهن است. میل کردن هر واحد تمر هندی، بیشتر از ده درصد از احتیاج روزمره بدن به آهن را تأمین می‌کند. میزان کافی آهن در بدن، مقدار گلبول‌های قرمز خون را در حد متناسب و مطلوبی نگه می‌دارد. این میزان گلبول قرمز، اکسیژن مورد نیاز را جهت عملکرد صحیح عضلات و مابقی اندام‌های بدن مهیا می‌کند.

فقدان آهن موجب به وجود آمدن بیماری‌هایی مانند کم خونی می‌شود. اصلی‌ترین علائم کم‌خونی عبارت‌اند از ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات شناختی و ناراحتی‌های معده. لذا، جهت اینکه احتمال ابتلا به کم‌خونی را پایین بیاورید، از مصرف تمر هندی غفلت نکنید.

افزایش سیستم ایمنی

خصوصیات آنتی‌اکسیدانی این میوه در پژوهش‌های گوناگونی ثابت شده است. میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، همینطور سطح بالای ویتامین سی ، این میوه را به یک مادهٔ بی‌نظیر جهت تقویت سیستم ایمنی بدن مبدل کرده است. همینطور، تمبر هندی قادر است بدن‌تان را در مقابل عفونت‌های میکروبی و قارچی حفظ می‌کند.

این میوه، به‌دلیل خصوصیات ضدعفونی ‌کننده و ضدباکتریایی، پیدایش بیماری‌های انگلی را کاهش می‌دهد. از بین بردن کرم‌های معده در کودکان، یکی از مصارف این میوه است که در مناطق گرمسیری مورد بهره قرار می‌گیرد.

کاهش وزن

یکی از عناصر بی‌همتایی که می‌توان از تمر هندی استخراج کرد و قادرید از خواص آن در قالب ادویه بهره برید، هیدروکسی سیتریک اسید است. این اسید ارتباط مستقیمی با پایین آوردن وزن دارد زیرا قادر است آنزیم‌های مسئول ذخیره‌سازی چربی در بدن را مهار کند. تمبر هندی علاوه‌براین، باعث کاهش اشتها می‌شود، چون سروتونین انتقال‌ دهنده عصبی را فزونی می‌بخشد. پژوهش‌ها درباره‌ی اثر تمر هندی بر کاهش وزن، ادامه دارد. به‌نظر می‌آید که تمر هندی قادر است مکملی عالی جهت کاهش وزن باشد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.