همانطور که می دانید سس کچاپ از گوجه بدون پوست و دانه درست می شود. که البته بسته به نوع آن یکسری چاشنیها مانند نمک،پیاز، سرکه، ادویهها و… به آن اضافه می شود. در آخر هم در ظرفها مخصوص ریخته و نگهداری میشود.
این نوع سس که بهطور معمول از گوجه فرنگی رسیده تهیه میشود. مواد اصلی تشکیل دهنده این نوع سس امروزی گوجه فرنگی، سرکه، شکر، نمک، فلفل شیرین، میخک و دارچین می باشد. چه بسا برخی مواقع از پیاز، کرفس و ادویه جات دیگر نیز در تهیه آن بهره برده میشود.
کچاپ را همواره از گوجه فرنگی تهیه نمیکنند. اوایل این سس به نوعی سسی گفته میشد که از قارچ یا ماهی که آن را درون آب نمک گذاشته و با ادویه جات طعمدار نموده بودند درست میشد.
بعضی از موادی که جهت تهیه این سس در قدیم به آن اضافه میکردند عبارت بودند از :
ماهی کولی، صدف، خرچنگ، گردو،لوبیا قرمز، خیار، لیمو و انگور.
برای تهیه آن یا از گوجه فرنگی خام بهره برده میشود و یا از رب بریکس 28 چنانچه از گوجه فرنگی خام بهره برده شود بایستی مراحل شستشو، خردکن و تغلیظ را طی کند و بعد از آنکه به غلیظ شد مواد افزودنی همانند سرکه، پودر پیاز ریز شده خام و مخلوط ادویه جات و غیره اضافه میشود.
اما در صورتیکه از رب درست شود این پروسهها نیاز نیست و در نتیجه ماشینهای صنعتی اندکتر و هزینهی کمتری خواهد داشت مگر آنکه تهیه این سس در کارخانههایی انجام شود که تولیدکننده رب میباشند و به عنوان محصول جانبی آنها میباشد. در حقیقت بهتر و اقتصادیتر است که از رب برای تولید این چاشنی خوشمزه بهره برده شود.
رب در مخزن پخت ریخته شده و با آب نمک و پودر پیاز قاطی میشود بعد صمغ را با مقداری آب و شکر مخلوط و حل نموده و آهسته به مخلوط بالا اضافه میکنید و در آخر ادویه جات براساس فرمولاسیون اضافه گردیده و مخلوط میشود و بعد از آن مواد به پرکن رفته و درظروف مواد نگهدارنده و سرکه شسته پر گردیده و از تونل پاستوریزه شدن رد میشود و پس از لیبل زنی در بستهبندی نهایی(کارتن) قرار داده میشود و به انبار انتقال داده میشود.
ارسال دیدگاه