همه ما عاشق گریل کردن گوشت و سبزیجات هستیم. کباب بهترین گزینه برای پیک نیکها و دورهمیهایمان است. بعضیها باور دارند که بین کباب کردن مواد غذایی بهویژه غذاهای گوشتی و سرطان پانکراس و پروستات ارتباط مستقیمی وجود دارد ولی چون خوردن اقسام کباب یکی از تفریحات مرفه ایرانیها است نمیتوان از این موضوع دست کشید و اینجاست که شناخت بهترین، سالمترین و خوشمزهترین شیوه جهت پخت اقسام کباب مطرح میشود که در ادامه شاهد چند شیوه جهت کباب کردن هر چه سالمتر اقسام کباب خواهید بود. نکته جالب اینکه میشود با رعایت بعضی نکات و آموزش روش صحیح گریل کردن گوشت و یادگیری شیوه درست گریل کردن مواد غذایی و اقسام سبزیجات تا حد بسیاری از صدمات و مضرات کباب کردن گوشت یا گریل کردن اقسام مواد غذایی پیشگیری کرد.
آنتی اکسیدانهای موجود در اقسام سسهای طعم دهنده به گوشتها پیش از گریل کردن آنها، قادرند ترکیبات شیمیایی مولد سرطان را در مواد غذایی گریل شده از بین ببرند و این مساله بهوسیلهی انجمن علوم غذایی کانزاس هم مورد تایید قرار گرفته است. این انجمن در رپرتاژ خود اظهار نموده است که قرار دادن مواد گوشتی پیش از گریل کردن به مواد طعم دهنده قادر است ۸۸ درصد از تولید مواد شیمیایی سرطانزا را پایین میآورد که رقم خیلی بالایی است. لذا نخستین گام جهت گریل کردن اصولی و سالمتر این است که گوشت کبابی را از سه الی چهار ساعت پیش از پخت با بهترین شیوه مزه دار کنید. جوجه را میشود با تلفیقی از گلپر، روغن زیتون، زعفران، فلفل سیاه، سرکه سیب، پودر خردل، نمک و غیره مزهدار کرد.
برای مزهدار کردن گوشت قرمز نیز بایستی نخست فیلههای گوشت را با عقب چاقو اندکی بکوبید تا نرم شوند، بعد آنها را درون مخلوطی از روغن کنجد، فلفل قرمز و نمک قرار دهید. ماهی کبابی را نیز می توان با اندکی سرکه یا لیمو ترش به همراه نمک، پودر سیر، پودر فلفل سیاه، روغن زیتون و زعفران مزهدار کرد.
یکی از اشتباهات معمول اشخاص در حین گریل کردن تمیز نکردن کباب پزشان است که در پخت بعدی هم این مواد زائد مانده در گوشه کنار کباب پز درگیر پخت میشوند و بهغیر از دود کردن و تعویض مزه غذا موجب میشوند مواد سرطان زا وارد غذا شوند. تمیز کردن باربیکیو موجب میشود که مواد سرطانزا در گریتهای گریل به حداقل برسد و مزه مواد غذایی خیلی بهتر شوند.
مطلوبترین زمان جهت تمیز کردن غذاهای سوخته و چربی از روی توریهای کباب پز، زمانی است که کبابپز هنوز داغ است. پس بهتر است کبابپز خود را روشن کنید و بگذارید برای ده الی پانزده دقیقه گرم شود. حال آن را خاموش کنید و با بهره بردن از بُرس مخصوص کبابپز، غذاهای چسبیده را بسابید تا بلند شوند. هنگامی که توری سرد شد، آن را خوب بشویید تا چربیهای مانده هم از بین بروند. توری بالایی را فراموش نکنید چهبسا اگر کبابپزتان در قسمت بالا هم توری دارد.
سبزیجات گریل شده همراه خوبی برای غذاهای کبابی دیگر هستند و بهغیر از رنگارنگ کردن سفره غذایتان وعده غذاییتان را مبدل به یک وعده سالم کنند. مدیر عامل سازمان تغذیه صحیح اظهار میدارد که کباب کردن میوهها و سبزیجات موجب عدم جذب مواد شیمیایی زیانآور در بدن میشوند و به کبد کمک خیلی زیادی در دفع این مواد شیمایی میکند. میتوانید سبزیجاتی مثل فلفل قرمز، کدو، کدوی حلوایی، بادمجان، ذرت، لوبیای سبز، هویج، پیاز، زرشک و قارچ را به شکل کبابی برروی آتش پخته و میل نمایید. همینطور، میوههایی مثل آناناس، هلو، توت فرنگی، موز، هندوانه و کیوی را هم قادرید برروی آتش گریل کرده و نوش جان کنید.
تنطیم شعله گریل روی کم تا متوسط و چرخاندن آرام و مداوم مواد غذایی روند تولید ترکیبات زیانآور و آسیبرسان را دشوارتر میکند. تنها مطمئن شوید که مواد گوشتی بهخوبی مغز پخت میشوند. همینطور براساس اظهارات سازمان ملی سرطان، مواد مضری که به زمان گریل کردن گوشت در حرارت خیلی بالا، در بخشهای سوخته گوشت به وجود می آیند بهوسیلهی خوردن این غذا وارد بدن شده و در نتیجه خطر احتمال ابتلا به سرطانهای سینه، روده و لوزالمعده را فزونی می دهند بهعنوان نمونه خوردن مرغی که به شکل غیر اصولی برروی آتش کباب میشود روی آتش پخته شده میتواند مثل کشیدن یک پاکت سیگار مضر و سرطانزا باشد.
ارسال دیدگاه