دسته بندی : عمومی

در دنیای امروز به دلیل مصرف بیش از حد فست فود و غذاهای آماده مشکلات گوراشی بسیار شایع شده است. که رفلاکس اسید معده یکی از این بیماری‌ها است و بهترین راه‌حل تغییر عادات غذایی است. رفلاکس اسید معده به معنی بازگشت اسید از معده به مری (لوله‌ی گوارشی که گلو را به معده وصل می‌کند) است. زمانی که شخصی دستخوش رفلاکس اسید معده شود، امکان دارد حالاتی چون حس سوزش معده، استفراغ و یا مزه ترشی در دهان خود داشته باشد.

آدامس

تاثیرات آن بر بیماری‌های گوارشی

مصرف این خوراکی خوشمزه و جذاب قادر است سوزش و درد مری را التیام می‌بخشد. به خاطر این که جویدن آن، منتهی به قلیایی شدن بزاق دهان شده و باعث کم شدن یا خنثی شدن اسید معده می‌شود و به این صورت جویدن آدامس در کاهش اثرات رفلاکس اسید معده تاثیرگذار است. البته این اثربخشی، بسته به نوع آدامسی که استفاده می‌شود متمایز خواهد بود.

جویدن آدامس بسیار سودمند است و فواید بسیار زیادی دارد. به عنوان نمونه، باعث فزونی عملکرد مغز می‌شود. همینطور عقیده بر این است که جویدن آدامس باعث فزونی تمرکز، قدرت حافظه و قدرت عکس‌العمل ذهنی می‌شود. همینطور جریان خون به مغز را فزونی می‌بخشد و به نوع خود، باعث فزونی اکسیژن موجود در مغز می‌شود که در آخر قادر است عملکرد شناختی را ارتقا بخشد.

در ارتباط با بیماری‌های گوارشی هم، این خوراکی جذاب و پرطرفدار بسیار تاثیرگذار است و موجب درمان این بیماری گوارشی می‌شود. به این صورت که باعث پایین آمدن اسید در مری می‌شود. عمل جویدن آدامس تولید بزاق در دهان را فزونی می‌بخشد و منجر به افزایش قدرت بلع می‌شود.  همینطور جویدن آدامس با فزونی بزاق دهان، منجر به از بین رفتن حالت اسیدیته‌ی دهان می‌شود. جویدن آدامس بی‌کربنات، اثر افزون‎تری در تسکین درد و سوزش ناشی از رفلاکس اسید معده خواهد داشت. در حالت نرمال بزاق دهان دارای بی‌کربنات بوده و بی‌کربنات قادر است اسید موجود در مری را خنثی نماید. جویدن آدامس بی‌کربنات نه فقط باعث فزونی بزاق می‌شود، چه‌بسا بی‌کربنات بیشتری را به بزاق می‌افزاید که در آخر اثر خنثی‌کنندگی اسید معده را تقویت می‌کند.

تحقیقات اخیر

تحقیقات گوناگونی در این زمینه صورت گرفته، از جمله موردی که در مجله تحقیقات دندانپزشکی منتشر شده است، نشان می‌دهد که جویدن آدامس فاقد قند به مدت ۳۰ دقیقه بعد از میل کردن غذا نشانه‌های رفلاکس اسید معده را کاهش می‌دهد. در ارتباط با آدامس نعنایی باور بر این است که این آدامس‌ها امکان دارد اثرات متضادی بر علائم رفلاکس اسید معده داشته باشند.

آدامس

توجه

این گیاه به علت خواص التیام ‌دهندگی آن باعث شل و باز شدن اسفنکتر تحتانی مری شده که در نتیجه باعث می‌شود تا اسید معده به درون مری وارد شود و همینطور امکان دارد علائم رفلاکس اسید را فزونی بخشد. همینطور جویدن آدامس‌های دارای قند جهت بهداشت دهان و دندان مضر بوده و امکان دارد به مینای دندان صدمه برساند و خطر ابتلا به حفره‌های دندانی را فزونی بخشد. لذا پیشنهاد می‌شود جهت درمان یا کاهش علائم رفلاکس اسید معده حتماً از آدامس فاقد قند استفاده شود.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.