دسته بندی : عمومی

وقتی دچار استرس می‌شوید به ترفند‌های آرامش بخشی همانند شمردن ارقام، آب خوردن، دور شدن از موقعیت و مواردی این چنینی فکر می‌کنید، ولی مواردی هم هستند که در این وضعیت نبایستی آن‌ها را انجام دهید، با آگاهی از این موارد می‌توانید کنترل بهتری بر شرایط و احساسات خود داشته و از پیدایش موقعیت‌های بدتر پیشگیری کنید.

استرس

پرت کردن اشیاء

یکی از کارهایی که زمان عصبانیت و استرس، انجام می‌دهیم پرت کردن اشیاء و وسیله‌هایی است که کنار دستمان هستند. ولو در بعضی از کشورها اتاقک‌هایی به اسم «اتاق خشم» وجود دارد که اشخاص درون آن اتاق‌ها می‌شوند و هرچه در آنجا هست را پرت می‌کنند و فریاد می‌کشند. فریاد کشیدن و پرت کردن وسایل شاید یک راه‌حل موقتی برای آرام شدن باشند. حتی امکان دارد با این عمل به‌جای کاهش احساسات منفی و خشم‌تان، آنها را تشدید کنید. به‌جای پرت ‌کردن وسایل بهتر است برای کارهایتان برنامه‌ریزی کنید. قبول مسئولیت کارها و داشتن یک جدول برنامه‌ریزی مفید است. با این شیوه حس می‌کنید کارها در کنترل‌تان است. به این منظور کارهایی را که قصد دارید فردا یا هفته بعد انجام دهید، یادداشت کنید تا خیال‌تان آسوده باشد که چیزی را فراموش نمی‌کنید‎ و فرصت‌هایتان را در زندگی از دست ندهید.

پرخوری عصبی

هنگامی استرس داریم امکان اینکه بدون حس گرسنگی، غذا بخوریم یا غذاهای ناسالم را انتخاب کنیم. سریعا حالمان را خوب می‌کنند ولی پس از مدت کوتاهی، اُفت ناگهانی انرژی حس بدی در ما به‌وجود می‌آید. اشتیاق به خوردن هیجانی به ما کمک می‌کند در عرض مدت کوتاهی حس مطلوب‌تری پیدا کنیم، به‌غیر از این، لذت بردن از یک دسر خوشمزه می‌تواند یکی از خوشی‌های زندگی باشد که حالمان را خوب کند، ولی زیاده روی کردن در مصرف این خوراکی‌ها می‌تواند موجب آسیب زدن به سلامتی شود، به‌عنوان مثال بالا رفتن وزن، نوسانات خلقی، کاهش انرژی و مابقی پیامدهای منفی، از نتایج تغذیه‌ی نادرست هستند. این پیامدها هم می‌توانند استرس بیشتری تولید کنند!

 این سری اگر دیدید علت گرایش به خوردنتان چیزی غیر از احساس گرسنگی است، یک لحظه صبر کنید و ببینید چه کار قرار است بکنید و آیا قادرید این چرخه‌ی معیوب را بشکنید. این روش‌ها به شما کمک می‌کنند پرخوری عصبی را متوقف کرده و در هنگام استرس، روش‌های سودمندتری را در پیش بگیرید.

تکرار اشتباهات

بعضی از عادت‌ها مثل کندن مو‌های سر، جویدن ناخن‌ها، دعوا و پرخاشگری و موردهایی از این قبیل، موجب ایجاد استرس در اشخاص می‌شود، لذا اگر در گذشته کار‌هایی انجام می‌دادید که موجب استرس در شما می‌شد انجام دوباره آن‌ها را فراموش کنید.

استرس

انکار کردن

برخی مواقع واقف بودن به احساس و حالی که دارم موجب کنترل خود به خودی آن احساس می‌شود. پژوهشگران اسپانیایی مطالعه‌ای برروی شیوه‌های گوناگون کاهش استرس و ارتباط آنها با احساسات منفی و بیماری‌های قلبی انجام دادند. براین اساس آنها متوجه شدند که عواقب منفی شیوه انکار بیشتر از عواقب مثبت آن است و قادر است باعث تقویت حس منفی و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی شود.

در مرحله نخست انکار و بی‌اعتنایی نسبت به معضلات آسان‌تر از مواجهه شدن با آن است. ولی بی‌اعتنایی درازمدت قادر است استرس بیشتری در شخص ایجاد کند. مواجهه مستقیم و بدون وسواس فکری به شخص کمک می‌کند تا از موقعیت سخت آسان‌تر خارج شود. زیرا که مدیریت لازم بر روی آن استرس و کاهش آن را یاد می‌گیرد. چنانچه به‌مدت طولانی نسبت به معضلات بی‌اعتنا باشید و از روبه‌رو شدن با آن و حل آن طفره بروید، امکان دارد به‌طور کامل از کنترل خارج شود. هنگامی‌که نسبت به استرستان و ریشه‌اش آگاه شدید، از تکنیک حواس‌پرتی بهره برید. ولی هنگامی از این تکنیک بهره برید که با مشکل‌تان روبه‌رو شده‌اید. پس از آن خود را سرگرم چیزی کنید که آرامش بیشتری به شما می‌دهد‎.

خرید

وقتی میزان استرستان بالا است، خرید کردن قادر است یک تسکین قوی و فوری ایجاد کند، به‌ویژه برای بانوان. به این حالت، خرید درمانی گفته می‌شود. چه‌بسا خرید کردن فواید خاص خودش را دارد؛ خریدن چیزهای کوچک که موجب شادی ما می‌شوند قادر است ابزاری سودمند و انگیزشی جهت زمانی باشد که تصمیم به ایجاد تحولات سالمی را داریم، یا روحیه‌ی ما را بهتر کند، به شرط آنکه خرید کردن ما، تحت کنترلمان باشد.

معضل اصلی هنگامی ایجاد می‌شود که خرید کردن آنقدر تکرار شود یا آنقدر سراغ چیزهای گران قیمت برویم که مخارج آن، به فوایدش نیرزد، این اتفاقی است که سریعا می افتد! درست مثل زمانی که بدون حس گرسنگی غذا می خوریم، امکان دارد چیزهایی را بخریم که احتیاجی به آنها نداریم، و در حقیقت تنها تحت تاثیر استرس، خرید می‌کنیم! این عادت می‌تواند دردسرهای مالی ایجاد کرده و در معرض حس خشم، فرسودگی و افزایش استرس قرار بگیریم.

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.