دسته بندی : عمومی

لبنیات دارای کلسیم و فسفر بالایی است و بهتر است از سنین کم در لیست غذایی کودکانتان قرار گیرد. کلسیم که نقش بسیار مهمی در شکل ‌گیری و استحکام استخوان‌ها و سلامت دندان‌ها دارد، از اصلی‌ترین ترکیبات موجود در این نوشیدنی است. فسفر که جهت اغلب واکنش‌های شیمیایی بدن و فعال نمودن آنزیم‌ها موردنیاز است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، در بین املاح موجود در شیر حضور داشته و به جزء این، سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلول‌‌های بدن نقش ایفا می‌کنند، با خوردن شیر دریافت می‌‌شوند.

این نوشیدنی خوشمزه یک غذای کامل است. این نوشیدنی حاوی هجده ماده از بیست و دو ماده مهم، برای بدن انسان است. شیر دارای ویتامین‌هایA ، B6، B12، اسید‌فولیک، ویتامین‌های دی و ای و دارای مواد معدنی مثل کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن و منیزیم است که هر یک از این ویتامین‌ها و مواد معدنی، بر نقاط گوناگون از بدن اثر می‌گذارند. در ادامه با دیگر خواص شیر آشنا خواهیم شد.

شیر

کنترل اشتها

قرار دادن شیر در برنامه‌غذایی نه موجب چاقی می‌شود نه لاغری؛ اما اشتهای شما را کنترل می‌کند. پژوهش‌ها اخیر دانشمندان نشان داده که مصرف شیر موجب حس سیری در شخص می‌شود و درپی آن موجب کاهش مصرف غذاهای مضر و تناسب اندام می‌شود.

تقویت استخوان

همان‌گونه که ذکر شد، شیر مملو از کلسیم است. همینطور شیر دارای ویتامین دی است که موجب جذب بهتر کلسیم می‌شود و از پوکی استخوان پیشگیری می‌کند. به غیر از این، ویتامین دی و کلسیم موجب پیشگیری از به ‌وجود آمدن پلاک باکتریالی دندان می‌شوند. پلاک دندان، توده سفید رنگی است که پس از میل کردن غذا بر روی دندان ایجاد می‌شود و موجب ایجاد عوارضی مثل پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه می‌شود. با مصرف روزانه شیر و همینطور رعایت بهداشت دهان و دندان، می‌توان از ایجاد پلاک دندان پیشگیری کرد.

شیر

زیباتر شوید

افرادی که از عارضه‌های پوستی به ویژه خشکی پوست رنج می‌برند قادرند جهت درمان بیماری خود، از شیر بهره برند. مواد موجود در شیر موجب هیدراته شدن پوست می‌شود که این اتفاق موجب روشنی و نرمی افزون‌تر پوست می‌شود. به همین علت در اغلب مراکز اسپا از شیر خالص یا اسکراب آن بهره برده می‌شود. ناگفته نماند شیر حاوی خواص آنتی‌اکسیدان است که موجب پیشگیری از جذب رادیکال‌های آزاد و سرطان پوست می‌شود. رادیکال‌های آزاد، مولکول‌هایی هستند که پوسته الکترونی کامل ندارند و به همین علت درمقایسه با دیگر مولکول‌ها، عکس العمل شیمیایی بیشتری دارند. چنانچه در تماس با دود تنباکو و تشعشع‌هایی با طول موج کوتاه باشید، رادیکال‌های آزاد به ‌وجود می‌آیند. در انسان، اصلی‌ترین رادیکال آزاد، اکسیژن است. پوست نخستین گیرنده رادیکال‌های آزاد است که موجب پیری زودرس پوست می‌شود. لذا مصرف روزانه شیر برای پیشگیری از پیری زودرس پوست، امری است الزامی.

دیابت و سلامت قلب

برای بیماران دیابتی شیر هیچگونه ضرری ندارد به دلیل اینکه قند موجود در شیر دیر جذب بدن می‌شود. ولو مصرف شیر کم چرب به عنوان وعده غذایی یا میان وعده، به مبتلایان به دیابت پیشنهاد می‌شود، زیرا پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد، قند شیر موجب فزونی ترشح انسولین در بدن می‌گردد. دانشمندان می‌گویند که پروتئین‌های شیر، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در بزرگسالی را پایین می‌آورد. این مسئله به این دلیل است که پروتئین‌های موجود در شیر، مقدار قند خون را متعادل می‌کند.

چربی موجود در شیر، موجب فزونی مقدار کلسترول خوب خون به اسم HDL می‌شود. HDL به کاهش بیماری‌های قلبی و کاهش خطر ایجاد سکته کمک زیادی می‌کند. همینطور شیر، منبع خوبی از پتاسیم است که موجب تنظیم فشار خون می‌شود.

شیر

کاهش استرس و افسردگی

اغلب انسان‌ها به خاطر مشکلات کاری، مالی و شلوغی شهر، تحت فشار و استرس هستند. قرار دادن شیر گرم در رژیم غذایی موجب کاهش استرس می‌شود. پژوه‌ها ثابت کرده است که پروتئین و لاکتیوم موجود در شیر، فشار خون را پایین می‌آورد و هورمون‌های ایجاد ‌کننده استرس و افسردگی را متعادل می‌کند و با این روش، مغز به آرامش می‌رسد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.